Važno uputstvo za studente druge godine master studija




Studenti druge godine master studija su u obavezi  da predlože naziv teme master rada i mentora na posebnom formularu koji se nalazi na sajtu Pomorskog fakulteta Kotor u dijelu „Korisna dokumenta za studente“.

Na osnovu  prijedloga studenta Vijeće donosi odluku o nazivu teme i imenovanju mentora i komisije za ocjenu i odbranu master rada.

Navedeni prijedlog studenti su u obavezi podnijeti arhivi fakulteta u što je moguće kraćem roku, najkasnije do 28. februara 2022. godine, nakon čega će se održati sjednica Vijeća na kojoj će se donijeti navedene odluke.

Nakon donijetih odluka, studenti podnose pisanu prijavu na posebnom formularu koji je unificiran za cijeli Univerzitet Crne Gore i nalazi se  na gore navedenom linku.

Popunjen i potpisan formular prijave dostavlja se arhivi u papirnoj formi u dva primjerka  i u PDF formatu sekretaru fakulteta Veri Popović na mail adresu verapo@ucg.ac.me radi  dostavljanja Komisiji za master studije Pomorskog fakulteta Kotor, a zatim  Odboru za monitoring master studija.

Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 1.04.2022. godine.

 Nakon saglasnosti Odbora, student  može da nastavi sa pisanjem rada. U slučaju primjedbi od strane Odbora, student je u obavezi sa mentorom da iste otkloni.

Predaja master rada se vrši u skladu sa formularom sa linka.

Predaju rada je potrebno izvršiti do 30. juna 2022. godine.

Jedan primjerak master rada dostavlja se Odboru, radi pregleda i utvrđivanja elemenata koji ukazuju na plagijat, a ostali Komisiji za ocjenu i odbranu rada koja piše izvještaj o ocjeni rada.

Nakon pregleda rada od strane Odbora, ako nema elemenata plagijata, rad se izlaže javnosti  sedam dana.

U slučaju primjedbi Odbora, iste je potrebno otkloniti.

Ukoliko nema primjedbi na rad, Vijeće razmatra izvještaj o ocjeni rada, prihvata rad i odobrava odbranu rada.

Datum odbrane utvrđuje dekan posebnim rješenjem.

U slučaju da se sve obaveze ne završe u toku ove studijske godine, nerealizovani ECTS krediti se ponovo prijavljuju za sljedeću studijsku godinu uz plaćanje naknade za studiranje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.