Potpisan sporazum o saradnji između Filozofskog fakulteta UCG i Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku




Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sklopili su sporazum o uspostavljanju partnerskih odnosa na području obrazovanja i naučnog istraživanja.  Sporazum su potpisali prof. dr Tatjana Novović, dekanka Filozofskog fakulteta i prof. dr. sc. Damir Matanović, dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Saradnja između dvije institucije realizovaće se na sljedećim poljima: jačanje partnerstva između visokoobrazovnih ustanova, razmjena studenata i nastavnog kadra, učestvovanje u zajedničkim istraživačkim projektima, zajednička organizacija naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencije, simpozijumi, seminari, radionice, kao i saradnja u drugim obrazovanim i naučnim područjima, koje su od zajedničkog interesa za oba fakulteta.

Prva konkretna aktivnost nakon uspostavljanja sporazuma predstavlja predavanje „Predviđanja i istraživanja budućnosti u vaspitanju i obrazovanju”, prof. dr. sc. Snježane Dubovicki prodekanice za razvojno-stručni rad na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, u organizaciji Filozofskog fakulteta preko platforme ZOOM, održano 23. juna 2021. godine.

Ovaj sporazum od velikog je značaja za studente, saradnike i profesore Filozofskog fakulteta. 

 

Medijske objave:

https://www.in4s.net/potpisan-sporazum-o-saradnji-izmedju-filozofskog-fakulteta-ucg-i-fakulteta-za-odgojne-i-obrazovne-znanosti-u-osijeku/

https://www.pobjeda.me/clanak/saradnja-izmedu-filozofskog-fakulteta-ucg-i-fakulteta-za-odgojne-i-obrazovne-znanosti-u-osijeku

https://gradski.me/2021/07/08/saradnja-izmedju-filozofskog-fakulteta-ucg-i-fakulteta-iz-osjeka/

https://www.portalanalitika.me/clanak/jacanje-partnerstva-izmedu-visokoobrazovnih-ustanova

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.