Uspješno održan naučni skup povodom 150 godina Žabljaka i 30 godina ekološke države Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na Žabljaku je 15. i 16. 09. 2021. godine, održan naučni skup sa temom: 150 godina Žabljaka kao urbanog naselja i 30 godina ekološke države Crne Gore. Skup je otvorio Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović koji je tom prilikom istakao da je skup, naučna, stručna, kolegijalna i ljudska podrška Durmitorcima u odbrani svoje životne sredine od različitih nasrtaja.

Pozdravne riječi su uputile i Dekanka Filozofskog fakulteta prof. dr Tatjana Novović i državna sekretarka za turizama mr Ivana Đurović, koje su istakle značaj ovog skupa i zadovoljstvo što istom prisustvuju. Pored predavača i studenata sa UCG na Žabaljaku su prisustvovali i gosti iz okruženja, od kojih izdvajamo potpredsjednika Matice srpske prof. dr Srđana Šljukića i prof. dr Vladana Virijevića.

Rad skupa je bio podijeljen u pet sesija, tematski baziranih na kulturološkim, antropogeografskim, ekološkim, turizmološkim i sociološkim problemima i perspektivama.

Organizatori ovog naučnog skupa su pored UCG bili i Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja, Opština Žabljak, kompanija LUTREX i Turistička organizacija Žabljak.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.