Predavanje prof. dr Paula Delgada u utorak




 
Predavanje na temu  „The Impact of Management Model on Principal's Leadership", prof. dr Paula Delgada, sa Visoke škole za obrazovanje Politehničkog instituta u Portu (Portugalija), održaće se u organizaciji Filozofskog fakulteta u Nikšiću,  9. novembra 2021. godine, sa početkom u 19.00 sati, na platformi Zoom.

Prof. dr Paulo Delgado diplomirao je pravo, a  magistrirao iz oblasti obrazovne administracije. Doktorirao je na Univerzitetu Santiago de Compostela iz oblasti obrazovnih nauka. Istraživač je  u Centru za istraživanje i inovacije u obrazovanju, kao i član Uprave Centra. U akademskom zvanju je vanrednog profesora na Visokoj školi za obrazovanje Politehničkog instituta u Portu. Od aprila 2017. predsjednik je Pedagoškog vijeća „Escola Superior de Educação do Porto".

Tema njegovog predavanja odnosi se na upravljanje školom, a govoriće i o uticaju modela upravljanja na lidersku funkciju. Ideja je da se razgovara o direktoru kao centralnom akteru i kako model upravljanja javnim školama utiče na njihov stil vođenja i ponašanja. Namjera ovog predavanja je da analizira ulogu direktora kao lidera u okviru portugalskog obrazovanog sistema i da istakne koji su pozitivni i negativni aspekti.

Na predavanje su pozvani studenti, akademsko osoblje i šira publika.

 

Topic: Predavanje prof. Paula Delgada
Time: Nov 9, 2021 07:00 PM Budapest

Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/88248825864?pwd=M2hKRXFsSFZsVTBIbWErbE5VSVU1Zz09

Meeting ID: 882 4882 5864
Passcode: EeyKZ6

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.