Атлетски успјех професора Филозофског факултета у Никшићу




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

У свом наступу на 28. издању „Подгоричког маратона“ – међународног атлетског такмичења у оквиру којег се организује и државно пренство Црне Горе у разним тркачким дисциплинама – доц др. Душан Крцуновић са Студијског програма за филозофију остварио је резултат који заврјеђује пажњу. И до сада су се на сајту Филозофског факултета и Универзитета Црне Горе спорадично појављивале вијести о његовим успјесима на домаћим и међународним атлетским такмичењима на којима је репрезентовао спортску културу наше академске заједнице, али поменути резултат се по много чему издваја.

Освајањем трећег мјеста у полумаратону за сениоре (иако се углавном такмичи у конкуренцији ветерана 50+), колега Крцуновић је постигао успјех који га је учинио конкурентним на државном нивоу са такмичарима који имају професионални спортски реноме. Тим прије што је до трећег мјеста „резервисаног“ за виталније и каријерније атлетичаре дошао након велике и неизвјесне борбе. Спортски успјех нашег колеге плијени пажњу академске заједнице која последњих година у њему има свог представника, када је ријеч о „краљици спортова“, односно најтежим атлетским дисциплинама какве су полумаратон и маратон.

До вриједних резултата у спорту, као и у студирању и наставно-научном раду, не долази се без напорног рада и великог самоодрицања који подразумијевају истинску љубав и посвећеност. Будући  да се ради о ријетком примјеру бављења спортом на овом нивоу, не само међу универзитетским предавачима, успјех члана наше академске заједнице указује на важност развоја спортске културе код наше студентске омладине која је прилично неактивна и огрезла у озбиљну дигиталну зависност. Знајући да је за успјешно студирање као и за одвикавање од новог облика зависности потребна добра, колико интелектуална и духовна, толико и физичка кондиција, атлетски и агонистички дух нашег колеге са Студијског програма за философију пружа важне оријентире. Стога, поштовање и подршка!  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.