Gostovanja pjesnika Toda Nikoletića i režisera Petra Pejakovića na časovima književnosti za djecu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentkinje Studijskog programa za predškolsko obrazovanje i vaspitanje imale su priliku na časovima Književnosti za djecu da, preko ZOOM aplikacije, 2. decembra razgovaraju sa pjesnikom i dramskim piscem Todem Nikoletićem, a 9. decembra sa rediteljem Petrom Pejakovićem.

U razgovoru sa uvaženim stvaraocima bile su u prilici da, sa svojim predmetnim profesorom doc. dr Svetlanom Kalezić -Radonjić, saznaju nešto više ne samo o tajnama poetskog, dramaturškog i režiserskog poziva „iz prve ruke“, već i o načinima na koje se današnja djeca najbolje mogu animirati i podstaći na kreativnost sa namjerom da od njih, kako su konstatovali Tode Nikoletić i Petar Pejaković, „pravimo proizvođače, a ne potrošače“.

Pored mnogo korisnih savjeta i praktičnih smjernica za rad sa djecom, cijenjeni autori su uz zanimljive životne i stvaralačke uvide dali i poklon u vidu pdf verzija svojih knjiga, tekstova i snimaka pozorišnih predstava za djecu, čime su studentkinje SP za predškolsko obrazovanje i vaspitanje dobile bogat materijal za što bolju i kvalitetniju praksu. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.