Sedmo završno predavanje iz serije predavanja: Kako pravilno popuniti prijavu master rada?




Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore 22. decembra (srijeda) 2021. godine, u 20h, organizuje završno predavanje za studente druge godine master studija, a koja se tiče izrade master rada. Tema predavanja biće „Akademski integritet u naučnom istraživanju“, a predavači su doktorandi mr Ana Šela i mr David Hazemalis sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Mariboru.

ImageAna Šela (Maribor, 1991) je mladi istraživač i asistentkinja zaposlena na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Mariboru. Magistrirala je 2016. godine na temi: Istorijski roman. U okviru doktorskih studija savremene istorije istražuje prošlost Slovenije 1980-ih, posebno kontrolu jugoslovenske političke policije nad kulturnom opozicijom. Od 2015. godine je glavna i odgovorna urednica Studentskog istorijskog časopisa (Študentski zgodovinski časopis) koji izdaje Studentska sekcija Istorijskog društva dr Franc Kovačič u Mariboru. Koautor je osam naučnih radova, tri poglavlja u monografiji, tri rada u zbornicima i nekoliko stručnih članaka. U svom simultanom doktorskom studiju slovenistike komparativno istražuje igru i ulogu žene u savremenom istorijskom romanu sa temom reformacije i protivreformacije u slovenačkoj i stranoj književnosti. Na Odeljenju za istoriju, kao asistent, izvodi vežbe iz predmeta Pisanje istorijskih tekstova i Savremena evropska istorija.

ImageDavid Hazemali (Maribor, 1991) je mladi istraživač i asistent na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Mariboru. Godine 2016. okončao je master studije iz istorije i anglistike odbranom rada: Slovenački vojnici na Istočnom frontu u Prvom svetskom ratu i Karakterizacija sedam smrtnih grehova u Miltonovom Izgubljenom raju, za koji je dobio i Miklošičevu nagradu za najbolji master rad na Odseku za anglistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Mariboru. U okviru doktorskih studija istražuje istoriju slovenačke zajednice u SAD i Oružanih snaga SAD tokom Prvog svjetskog rata. Godine 2018. dobio je istraživačku stipendiju Instituta za severnoameričke studije „Džon F. Kenedi“ (Freie Universitaet, Berlin). Član je više istorijskih društava, a od 2019. godine tehnički urednik je slovenačkog naučnog časopisa Studia Historica Slovenica. Sam ili u koautorstvu, napisao je deset naučnih radova, koji su objavljeni u uglednoj slovenačkoj naučnoj periodici, četiri poglavlja u naučnim monografijama i nekoliko drugih radova.

Ovo je sedmo predavanje iz serije predavanja: Kako pravilno popuniti prijavu master rada?

Pozivamo studente druge godine master studija i pete godine integrisanih akademskih programa da prate ovo završno predavanje iz serije posvećenih izradi master rada.

Topic: Akademski integritet u naučnom istraživanju

Time: Dec 22, 2021 08:00 PM Sarajevo, Skopje, Zagreb

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81318443643?pwd=cGRQQ0dlUVN6Q2hWMzdOeG1Mbmw3Zz09

Meeting ID: 813 1844 3643

Passcode: mL0c2F



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.