Otvorena izložba „Evropske inspiracije –pregovarački proces u očima umjetnika“ u klubu „Logos” na Filozofskom fakultetu UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Evropska unija u Crnoj Gori, u saradnji sa NVO Centar vizuelne kulture i Kancelarijom za evropske integracije, u srijedu, 23. marta 2022. godine, predstavila je u klubu „Logos” na Filozofskom fakultetu, izložbu „Evropske inspiracije – pregovarački proces u očima umjetnika“, sa ciljem da proces evropskih integracija predstave akademskoj javnosti na zanimljiviji način.

Moderator događaja bio je Saša Palibrk, PR EU info centra, a izložbu je otvorila dekanka prof. dr Tatjana Novović. Studentima i profesorima obratila se i ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, koja je istakla da izložbu sačinjavaju  radovi sadašnjih i bivših studenata Fakulteta za dizajn i multimediju, koji na kreativan i neuobičajen način kroz grafički dizajn predstavljaju pregovore Crne Gore o članstvu u Evropskoj uniji.

Izložba je prvi put predstavljena na Univerzitetu Crne Gore. U narednih 15 dana slike će biti izložene u  klubu „Logos”, tako da će svi zainteresovani studenti i profesori imati mogućnost da je posjete.

U srdačnom i sadržajnom razgovoru sa ambasadorkom O. K. Popom, razmatrane su mogućnosti i pravci razvoja efikasnije buduće saradnje povodom promocije evropskih integracija Crne Gore u EU.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.