Ambasador Republike Hrvatske posjetio Filozofski fakultet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ambasador Republike Hrvatske, g-din Veselko Grubišić posjetio je Filozofski fakultet u srijedu, 04. maja, a sastanak su upriličili dekanka prof. dr Tatjana Novović sa prodekanima, prof. dr Dijanom Vučković, prof. dr Biljanom Maslovarić i prof. dr Marijanom Premovićem.

Dekanka Novović je istakla da Filozofski fakultet ima uspješnu saradnju sa višokoškolskim i naučnim ustanovama u Hrvatskoj. Postoji potpisan sporazum između Studijskog programa za pedagogiju  Filozofskog fakulteta UCG i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pored ove saradnje, Fakultet ima institucionalno potpisane sporazume sa: Povjesnim institutom u Zagrebu, Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu, Filozofskim fakultetom u Osijeku i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

Sastanak je bio prilika da se dogovore moguće zajedničke aktivnosti u okviru realizacije potencijalnih naučno-istraživačkih projekata (uključujući institucije u Hrvatskoj), naučnih skupova, promocija knjiga, humanitarnih akcija, kao i drugih važnih događaja od zajedničkog značaja.

Dekanka Novović se na kraju sastanka, zahvaliila ambasadoru Grubišiću na izdvojenom vremenu i ukazanoj pažnji i posjeti Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.