Potpisan Sporazum o saradnji Filozofskog sa Geografskim fakultetom Univerziteta u Beogradu
Potpisan Sporazum o saradnji Filozofskog sa Geografskim fakultetom Univerziteta u Beogradu

Dekanka Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Tatjana Novović  i dekan Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladimir Šećerov potpisali su Sporazum o saradnji ove dvije visokoškolske institucije. 

Saradnja obuhvata: realizaciju zajedničkih naučnoistraživačkih projekata, organizovanje zajedničkih konferencija, ljetnjih škola, zajedničke publikacije i izdanja, razmjenu publikacija, razmjenu studenata i zaposljenih, kao i uzajamnu pomoć u edukaciji studenata i nastavnog osoblja.

Potpisivanje sporazuma je nastavak dugogodišnje uspješne naučno-nastavne saradnje u oblastima za koje su zainteresovane obije institucije.

Od osnivanja do danas, beogradska geografska škola ima vodeće mjesto u razvoju naučne geografije i primjeni naučnih rezultata u različitim područjima dru­štve­ne prak­se, kao što su: prostorno planiranje, urbanističko planiranje, ruralno planiranje, zaštita i unapređenje životne sredine i druge. 

 

Foto izvor: FB stranica Geografskog fakultetaNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.