Dekan Filozofskog fakulteta upriličio prijem za dobitnike Trinaestojulske nagrade




Dekan Filozofskog fakulteta upriličio prijem za dobitnike Trinaestojulske nagrade

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Goran Barović juče je upriličio prijem za dobitnike ovogodišnje Trinaestojulske nagrade: prof. dr Božidara Šekularca, publicistu Dragana Perovića i književnika Pavla Goranovića.

Barović je kazao da mu je čast što je ugostio laureate najvećeg državnog priznanja, naučne radnike koji su se školovali ili dugo godina radili upravo u toj visokoškolskoj ustanovi.

- Profesor Šekularac je radio 20 godina kao profesor na Filozofskom fakultetu, a Perović i Goranović su ovdje studirali. Zahvalni smo im što su posvećeni rasvjetljavanju nekih nepoznatih tema u Crnoj Gori, što doprinose razvoju kulture. Vrata ovog fakulteta su vam otvorena, ovo je i vaša kuća i nadam se da će u narednom periodu naši studenti imati priliku da čuju vaša predavanja na temu koju sami odaberete, kazao je Barović, poklonivši ovom prilikom nagrađenima Geografski leksikon čiji je autor najveći crnogorski geograf Branko Radojičić.

Šekularac je zahvalio na prijemu i kazao da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv dekana Barovića.

- Ovo je fakultet na kome sam radio dvije decenije kao profesor istorije i ostavio sam dio sebe ovdje, ali i ova ustanova je u mene ugradila kulturu i visoki rejting. Ovo je Fakultet koji je uvijek bio razvijen, svojevremeno je imao čak 19 studijskih programa, a raditi u takvoj ustanovi je zadovoljstvo i čast. Naravno, zahvalan sam rukovodstvu Filozofskog fakulteta što je procijenilo da laureati tako prestižne nagrade treba da se predstave studentima. Mi se osjećamo ispunjenima i zahvalnima i vjerujem da ćemo sva trojica nastaviti da stvaramo i afirmišemo prave vrijednosti, kazao je profesor Šekularac.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.