Profesor Vladimir Drekalović dio tima nacionalnih eksperata Savjeta Evrope za akademski integritet




Profesor Vladimir Drekalović dio tima nacionalnih eksperata Savjeta Evrope za akademski integritet

Profesor Filozofskog fakulteta UCG u Nikšiću, dr Vladimir Drekalović, izabran je u tim nacionalnih eksperata za akademski integritet u okviru projekta Savjeta Evrope „Osnaživanje kapaciteta institucija visokog obrazovanja u Crnoj Gori za promovisanje etičkih vrijednosti i obezbjeđivanje akademskog integriteta“.

Projekat je dio šire akcije Savjeta Evrope „Kvalitetno obrazovanje za sve“ i nastavak projekta „Jačanje integriteta i borba protiv korupcije“ koji je Savjet Evrope već realizovao u Crnoj Gori. Između ostalih aktivnosti, članovi ovog tima će obezbjeđivati ekspertizu u izradi internih i strateških dokumenata iz oblasti akademskog integriteta za crnogorske institucije koje se bave ovom oblašću: Ministarstvo obrazovanja, Etički komitet, Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, institucije visokog obrazovanja i njihovi etički odbori.

Profesora Drekalovića su za članstvo u timu eksperata preporučili radno iskustvo na svim nivoima crnogorskog obrazovnog sistema, dosadašnje ekspertske aktivnosti u vrednovanju međunarodnih projekata, multidisciplinarnost u obrazovanju i istraživanju, kao i dosadašnje reference iz oblasti kojom se bavi. Filozofski fakultet u Nikšiću, a time i Univerzitet Crne Gore, imaju čast da su dva profesora sa ove institucije zavrijedili članstvo u ekspertskom timu Savjeta Evrope. Pored profesora Drekalovića izabran je i prof. dr Saša Milić.

Prof. dr Vladimiru Drekaloviću je takođe, u decembru 2019. godine, po prijedlogu Vijeća Filozofskog fakulteta, dodijeljeno Priznanje za postignute rezultate i posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnog pozicioniranja Univerziteta Crne Gore u 2019. godini.

Povezane vijesti: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1238/objava/60560-prof-mr-bojanu-martinovicu-priznanje-za-postignute-rezultate-u-2019-godini



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.