Objavljena knjiga apstrakata: GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Podgorica, Montenegro




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Univerziteta Crne Gore, univerzitskih jedinica: Filozofskog fakulteta – studijskog programa za Geografiju, Biotehničkog i Arhitektonskog fakulteta u toku je organizacija Međunarodne konferencije GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Montenegro. 

Polazeći od ranijih dobrih iskustava i odličnih postigunitih rezultata organizovanja međunaronih konferencija od strane Filozofskog fakulteta, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Prirodno-matematičkog i Građevinskog fakulteta, te drugih univerzitetskih jedinica, tim predvođen istraživačima sa Filozofskog fakulteta, danas je završio jednu značajnu fazu u organizaciji ovog Skupa: upravo je elektronski predstavljen nacrt Knjige apstrakata na oko 250 stranica sa prilozima autora sa svih meridijana. Materijal dostupan na linku: www.gea.ucg.ac.me

Apstraktima radova predstavili su se brojni profesori, saradnici i student sa Filozofskog fakulteta: Goran Barović, Dragica Mijanović, Snežana Grbović, Miroslav Doderović, Nenad Perošević, Velibor Spalević, Slobodan Radusinović, Duško Vujačić, Mileva Brajušković, Branka Manojlović, te Biljana Mićković, Marko Drašković, Filip Vujović, Mladen Delić, Ivan Mijanović, Vladan Babović, Amela Drlja, Neris Muratović, Ljubomir Đačić.

Naučni odbor Konfrencije je odredio tranzicioni period od 1. do 5. maja 2020. godine u kom se mole autori sa Univerziteta Crne Gore da urade još jednu provjeru svojih naučnih priloga i dalje pristupe predavanju radova koji će biti uvršteni u Zbornik radova Konferencije, a odabrani radovi u nekoliko naučnih časopisa koji se nalaze u Web of Science i Scopus bazama.   

Organizacija Konferencije je svesrdno podržana od strane prof. dr Danila Nikolića, rektora i prof. dr Duška Bjelice, predsjednika U.O. UCG, inače rukovodilaca Počasnog odbora Konferencije, te dekana Barovića (FF), Popovića (AF) i Markovićke (BTF), članova Naučnog i Organizacionog odbora.

Međunarodna GEA (Geo Eco-Eco Agro) konferencija zamišljena je kao događaj na kojem će istraživači iz oblasti geonauka, ekologije, ekonomije i poljoprivrede, kao i područja eko-arhitekture i ruralne arhitekture, predstaviti svoje radove. Cilj konferencije je da bude razlog susreta zainteresovanih naučnika iz gotovo cijelog svijeta, koji će razmjenjivati iskustva, mišljenja i ideje o temama koje će biti predmet rada konferencije. Tim Međunarodne GEA (Geo Eco-Eco Agro) konferencije nastoji objedniti istraživanja i prakse. Ideja je uspostavljanje novih mostova između istraživača iz regiona i šire; da se upoznaju i ostanu povezani.

Nučni odbor GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, 28-31 May 2020, Montenegro



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.