Ivana Radovanović na Splitskoj smotri Praznine2021




Ivana Radovanović na Splitskoj smotri Praznine2021

Ivana Radovanović, saradnica u nastavi na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, učestvuje u novom izdanju projekta Praznine2021, u organizaciji platforme Culture Hub Croatia, koje je  počelo 30. januara 2021.

Projektom Praznine prostori u splitskom gradskom jezgru koji se ljeti koriste u turističke i ugostiteljske svrhe, biće dati na korištenje umjetnicima i građanima “van sezone”, tokom zimskog perioda.

Umjetnici/ce koji će boraviti u otvorenim ateljeima ove godine su: Tanja Deman, Marko Gutić Mižimakov, Tin Dožić i Bojan Koštić (Hrvatska); Ivana Radovanović i  Teodora Nikčević (Crna Gora), te Donika Çina (Albanija).

Projekat Praznine je inicijativa neprofitne organizacije “Culture Hub Croatia” Platforme za edukaciju, kreativnost i podsticanje razvoja kroz kulturu, a predstavlja svojevrsni eksperiment kojim se funkcije budućeg hub-a kao jedinstvenog fizičkog prostora “projiciraju” na šire urbano područje starog gradskog jezgra i kojim se podstiče participativni pristup i uključivanje lokalne zajednice.

U novom izdanju projekta Praznine, koji je ove godine cjelogodišnji (uz intervencije i događanja koja će biti organizovana i u narednim mjesecima), nemoguće je izbjeći konotacije koje je epidemija donijela sa sobom. Projekat Praznine2021 stoga će se dijelom referirati i na opšte stanje prouzrokovano pandemijom pa su umjetnici koji će učestvovati u programu pozvani da se tokom svog rada i promišljanja referiraju na problematiku praznina i kontekstualizaciju istih. Praznine2021 tako se odnose ne samo na prazninu u fizičkom, već i u psihološkom i društvenom smislu.

Aktivnosti projekta Praznine sprovode se uz finansijsku podršku fondacija Allianz Kulturstiftung i “Kultura nova”.

Više o projektu Praznine2021: http://culturehubcroatia.hr/hr/about/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.