Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti privukla pažnju




Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti privukla pažnju

Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti koja je kroz 12 dana trajanja predstavila kreativnost 12  studenata različitih smjerova ovog fakulteta, privukla je pažnju pratilaca izložbe u onlajn formi, predstavljenoj na  zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, Facebook stranici Udruženje studenata akademija Cetinje, i veb stranici Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra. 

Predstavnica studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Lana Bulatović kazala je da je prvobitna zamisao, na  inicijativu Udruženja studenata Akademija Cetinje, bila da se kroz ovu izložbu predstavi 12 studenata. S obzirom na veliku zainteresovanost i praćenje studentskih kreacija onlajn izložba će se nastaviti objavom radova novih učesnika. 

"U uslovima pandemije, kulturne aktivnosti su u velikoj mjeri ograničene. Uprkos tome što dajemo sve od sebe da se prilagodimo situaciji, neke aktivnosti se ipak ne mogu u potpunosti realizovati na ovakav način, ali smo ipak našli neki način da odrazimo kreativnost", rekla je Lana. 

Kroz radove, studenti su predstavili ličnu percepciju savremene realnosti, uzimajući u obzir kako devijantne pojave u društvu, kič, "reality" život, pa sve do svakondnevnih trenutaka ljepote življenja. 

U virtuelnoj izložbi do sada su učestvovale studentkinje master studija na studijskom smjeru Slikarstvo, Branka Kovačević i Bosiljka Bakočević, studenti master studija na studijskom smjeru Vajarstvo Maša Laković i Marko Petričević, studentkinja specijalističkih studija na studijskom smjeru Grafika, Aleksandra Aranitović, student specijalističkih studija na studijskom smjeru Grafički dizajn, Nikola Matičić, studenti osnovnih studija na studijskom smjeru Slikarstvo, Edin ĆeranićMaša Ratknić, studentkinje osnovnih studija na studijskom smjeru Grafički dizajn, Milena Mandić, Aleksandra Drecun i Ana Ivanović i studentkinja osnovnih studija na studijskom smjeru Vajarstvo, Teodora Tošić.

Udruženje studenata akademija Cetinje je studentska organizacija osnovana 2007. godine. Djelatnost ove organizacije su studentska dešavanja kulturno-umjetničkog karaktera. Članovi su studenti umjetničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore sa Cetinja – Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Muzičke akademije, koji su do sada uspješno realizovali više umjetničkih projekata, među kojima je i dvanaestodnevna virtuelna izložba studenata FLU-a. 

Ukoliko već niste, radove studenata možete pogledati na linkovima u nastavku:

 

Prvi dan - Branka Kovačević

vizuelni zapisi nastali kombinovanom tehnikom slike i kolaža

Image

 

Drugi dan - Aleksandra Aranitović

prostorna organizacija slike

Image

 

Treći dan - Bosiljka Bakočević

tehnika akvarela

Image

 

Četvrti dan - Edis Ćeranić
„Pčela" i „Truth"

Image

 

Peti dan - Maša Ratknić

ciklus crteža i slika „Bosa"

Image

 

Šesti dan - Maša Laković 

„Umjetnost nije mrtva!" i „Da li je Zemlja lopta ili je ravna?"

Image

 

Sedmi dan - Milena Mandić

rad o zaraženom organizmu društva

Image

 

Osmi dan - Aleksandra Drecun

serije fotografija vožnje kroz Cascais

Image

 

Deveti dan - Marko Petričević

asamblaž i 3D modelovanje

Image

 

Deseti dan - Ana Ivanović

eksperimentali film „Statua“ i semi animirani spot za pjesmu „Devil town“

Image

 

Jedanaesti dan - Nikola Matičić

„Thrust through the song"

Image

Dvanaesti dan - Teodora Tošić

In case of indifference break glass” i  Street photography, Lisbon 2020”

Image

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1279/objava/105214-virtuelna-izlozba-studenata-fakulteta-likovnih-umjetnosti-od-19-februara

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/kultura/virtuelna-izlozba-studenata-fakulteta-likovnih-umjetnosti-privukla-paznju/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.