Izložba plakata "BETOVEN 250" studenata Fakulteta likovnih umjetnosti




Izložba plakata  "BETOVEN 250" studenata Fakulteta likovnih umjetnosti
Betoven 250” je naziv izložbe plakata povodom obilježavanja 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena, koja je prošle godine odložena zbog pandemije, a biće otvorena u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta u Podgorici, u četvrtak 17. juna 2021. u 12 sati i trajaće do 7. jula 2021.
 
Izložbu organizuje Nevladino udruženje FLUX u partnerstvu sa Fakultetom likovnih umjetnosti Cetinje i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog Grada, a biće postavljena na platou između JU Narodna biblioteka Radosav Ljumović i Gradskog parlamenta.
 
Na izložbi će biti prikazano 17 plakata kojim će se predstaviti 11 mladih crnogorskih dizajnera, studentata završne godine Osnovnih i Master studija, na Studjskom programu Grafički dizajn, Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore: Lana Bulatović, Aleksandra Drecun, Gordana Đurović, Ana Ivanović, Sara Jolić, Ana Knežević, Ana Mitrović, Miloš Nikolić, Dejan Ratković, Radisav Stijović i Simona Vujović.
 
Izloženi plakati bili su dio redovnih zadataka na predmetu Grafičke komunikacije,koji vodi prof. mr Ana Matić, zajedno sa saradnicom Mašom Mušikić, kao i na predmetu Tipografija i pismo MA, koji vodi doc. mr Adela Zejnilović, zajedno sa saradnicom Ivanom Vujošević. Koordinatorke projekta doc. mr Adela Zejnilović i prof. mr Ana Matić.
 
Nakon Podgorice, planirano da je tokom jula izložba bude premještena na plato ispred Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.
 
Nevladino udruženje FLUX ovu izložbu realizuje u okviru programskog segmenta, u okviru koga daje dizajnerski osvrt na neke važne događaje, ličnosti i društvene pojave.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/grad/izlozba-betoven-250-u-okviru-podgorickog-kulturnog-ljeta-od-17-juna/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.