Izložba profesora Željka Reljića 4. februara u Modernoj Galeriji




Izložba profesora Željka Reljića 4. februara u Modernoj Galeriji

Izložba radova profesora Željka Reljića pod nazivom "Sjećanje", biće otvorena 4. februara 2022. sa početkom u 19:00h,  u Modernoj Galeriji - JU Muzeji i galerije Podgorica.

Željko Reljić, rođen je 1976. godine u Bazelu, Švajcarska. Diplomirao vajarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. mr. Pavla Pejovića; magistrirao je na istom fakultetu 2007. godine takođe iz oblasti vajarstva u klasi prof. mr Milivoja Babovića. Trenutno je na doktorskim studijama na SP vajarstvo Univerziteta umetnosti u Beogradu. Radio je kao saradnik u nastavi na SP vajarstvo FLU Cetinje. Bio je angažovan kao saradnik u nastavi na predmetu Slobodno crtanje - Arhitektonski fakultet UCG. Obavljao je funkciju prodekana za nastavu na FLU Cetinje. Rukovodilac je SP vajarstvo na FLU Cetinje. Radi kao vanredni profesor na studijskom programu vajarstvo na FLU Cetinje. Imao je preko 15 samostalnih izložbi (slike, skulpture, crteži i instalacije) u zemlji i inostranstvu.
Učestvovao je na brojnim kolektivnim međunarodnim i regionalnim izložbama, od kojih su značajnije: "Tra Europa e Mediterana", Pulja/Bari, (2006); "URBAN CLEANER", Bijenale arhitekture Venecija, (2012); "Bienale Arcipelago Mediterraneo – Imago Mundi", Palermo, (2016).
Dobitnik je značajnih nagrada iz oblasti likovne umjetnosti.
Član je ULUCG od 2007. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.