Predstavnice FLU Cetinje na konferenciji "Kulturne i kreativne industrije & baština: Potencijali i izazovi"




Predstavnice FLU Cetinje na konferenciji "Kulturne i kreativne industrije & baština: Potencijali i izazovi"

Prof. mr Ana Matić i studentkinja Master studija Iva Đurović, učesnice su Međunarodne multidisciplinarne stručne konferencije "Kulturne i kreativne industrije & baština: Potencijali i izazovi", koja će biti održana u petrovačkom hotelu "Palas", danas, 5. i 6. marta 2022. godine.

Konferencija je dio projekta “Valorizacija kulturne baštine kroz kreativne industrije”. Organizator je Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca, uz podršku Opštine Budva i drugih partnera. U pitanju je prvi naučni i stručni događaj ovako širokog internacionalnog nivoa i s ovako brojnim učesnicima (40), u trajanju od tri dana, koji se organizuje u našoj zemlji, a da je posvećen isključivo sinergiji kulturne i prirodne baštine i sve brže rastućeg sektora kulturnih i kreativnih industrija (izdavaštvo, mediji, multimedija, nove tehnologije, kompjuterske igrice, internet aplikacije, komunikacije, marketing, advertajzing, dizajn, modna industrija…).

U subotu 5. marta 2022. od 10 sati, u okviru programske sesije “Ka novim znanjima i vještinama” profesorica Ana Matić imaće izlaganje na temu “Dizajn edukacija na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju kao moguća potpora valorizaciji kulturne baštine Crne Gore”.  U nedjelju 6. marta 2022, od 11:45, u okviru programske sesije “Dizajniranje baštine” studentkinja Iva Đurović predstaviće svoja početna istraživanja u okviru master rada koji se bavi savremenom primjenom etnološkog nasljeđa u kreativnim industrijama na primjeru dobrotske čipke.

___

Ukoliko Vas tematika zanima, pozivamo Vas i da ispratite i cjelokupni program konferencije, u trajanju od tri dana (4, 5. i 6. mart); ulaz je slobodan, a biće moguće i putem Zoom platforme pratiti sve tematske sesije.

HKnjigu sažetaka s više informacija o programu i svakom izlaganju naći ćete na linku https://drustvobauo.files.wordpress.com/2022/03/kulturne-i-kreativne-industrije-bastina-knjiga-sazetaka-2022.pdf, a agendu možete preuzeti u prilogu objave, Više o ovom događaju, podržanom od Opštine Budva, možete pročitati klikom na link: http://butua.com/najave-izvjestaji-reportaze/petrovac-medunarodna-konferencija-kulturne-i-kreativne-industrije-bastina-potencijali-i-izazovi/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.