Radovi doc. dr Ivane Radovanović i doc. dr Zdravka Delibašića na izložbi "Priče iz karantina" u Podgorici




Radovi doc. dr Ivane Radovanović i doc. dr Zdravka Delibašića na izložbi "Priče iz karantina" u Podgorici
Na izložbi "Priče iz karantina" biće izloženi radovi Teodore Nikčević, Jovane Vujanović, Siniše Radulović i Tadije Janičića, pored kojih će takođe svoje radove predstaviti i doc. dr Ivana Radovanović i doc. dr Zdravko Delibašić sa Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje.

Izložba "Priče iz karantina" je autorski projekat kustoskinje CSUCG Milice Bezmarević i biće otvorena 7. aprila u Galeriji Centar sa početkom u 19:00h.

Ono što čini povod ove izložbe i njenu ideju jeste promišljanje o karantinu kao poziciji, ali ne isključivo u kontekstu aktuelne pandemije, već i o načinu na koji svaki pojedinac živi svoje vlastite svakodnevne karantine – različite situacije nepripadanja, odbačenosti, društvene i socijalne izolacije i svjesne samoizolacije. Uznemirujući osjećaji zastoja, anksiozna isčekivanja neke promjene, sve očigledniji raspad uobičajene svakodnevice, samo su neki od opštih utiska karantinski provedenog vremena. Izložba je dakle koncipirana kao neka vrsta sakupljenih utisaka ili uspomena iz doba karantina, ličnog ili pandemijskog, svejedeno, i njihovih umjetničkih refleksija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.