Fakultet likovnih umjetnosti, 28.11.2018

Direktan kontakt sa eminentnim imenima skulpture u TrebinjuDirektan kontakt sa eminentnim imenima skulpture u Trebinju

Studenti Fakulteta likovnih umjetnosti, njih 15,  boraviće u jednodnevnoj stručnoj ekskurziji, u posjeti Kulturnom centru Trebinje i Muzeju Herecegovine, u petak,  30. novembra 2018. godine. 

Prema riječima asistentkinje sa FLU Ivane Radovanović, inicijatora stručne ekskurzije,  povod je izložba u KC Trebinje pod nazivom „4 / prostor 3“.

Riječ je o trećoj zajedničkoj izložbu eminentnih skulptora koji pripadaju generaciji koja se pojavila krajem 80-ih i početkom 90-ih 20.vijeka, i to radova: Srđana Apostolovića, Zdravka Joksimovića, Dobrivoja Krgovića i Dušana Petrovića.

Ovi predstavnici "nove beogradske skulpture" govoriće o svom radu i njihovim zajedničkim vajarskim počecima koji su se odvijali u likovnoj radionici Galerije Studentskog kulturnog centar u Beogradu.

„Studenti će imati priliku da imaju direktan kontakt sa djelom i stvaraocima, koji su ujedno i fakultetski profesori. Nakon razgovora,posjetiće kolege sa Akademije u Trebinju; informisati se o uslovima i načinu rada, napraviti pararlelu sa svojom generacijom koja studira u drugom gradu, drugoj državi. Za završetak ove jednodnevne ekskurzije, uz stručno vođenje kustosa, Tamare Rajković-istoričara umjetnosti, posjetićemo muzej Hercegovine“, saopštila je Radovanović.