Plakat studentkinje Brankice Mikić na izložbi "Suočavanje s prošlošću" u Sarajevu.




Plakat studentkinje Brankice Mikić na izložbi "Suočavanje s prošlošću" u Sarajevu.
Studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, Brankica Mikić sa Studijskog programa Grafički dizajn je sa svojim plakatom i učešćem na konkursu ušla u finalnu selekciju radova za izložbu ''Suočavanje s prošlošću'' u Sarajevu . 
 
Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH ULUPUBIH objavilo je konkurs za mlade dizajnere da kreiraju plakat sa temom ''Suočavanje s prošlošću'' i uzmu učešće na konkursu/takmičenju i izložbi koja će biti otvorena u okviru XXXV Internacionalnog festivala Sarajevska zima 2019. od 21. februara do 2. marta u Galeriji Novi hram. Na konkursu su mogli učestvovati mladi od 16 do 35 godina iz post-jugoslovenskog regiona. 

Žiri su činili članovi ULUPUBIH-a: Mr. Dalida Karić-Hadžiahmetović, profesorica grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu; Miodrag Spasojević Štrika, višestruko nagrađivani BH grafički dizajner i Bojan Stojčić, mladi multimedijalni umjetnik i dizajner. Koordinatorka projekta je Miomirka Mila Melank.  
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.