Fakultet likovnih umjetnosti, 24.02.2019

Oko 1,2 miliona eura za uređenje terena dijela univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti i Fakulteta likovnih umjetnosti na CetinjuVlada Crne Gore potpisala je ugovor o uređenju terena dijela univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti i opremanju Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.
 
Vrijednost ovog projekta, čija je realizacija predviđen Kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore, je oko 1,2 miliona eura. Za izvođača je izabrana danilovgradska kompanija „Eurozox“, koja se ugovorom obavezala da radove završi u roku od sedam mjeseci od dana uvođenja u posao.
 
Ugovorom su obuhvaćeni nabavka kancelarijske i opreme neophodne za održavanje stručne nastave iz smjera slikarstva, vajarstva, fotografije i dizajna, kao i uređenje terena, radove na pristupnim saobraćajnicama, trotoarima i pratećim sadržajima.
 
Izgradnja objekta Fakulteta likovnih umjetnosti, u zahvatu Urbanističkog projekta „Stari Obod“, završena je krajem 2017. godine, nakon čega je Uprava javnih radova sprovela postupak javne nabavke, u cilju opremanja enterijera i stavljanja objekta u funkciju.
 
Fakultet likovnih umjetnosti, ukupne površine od oko 5.100 metara kvadratnih, predviđen je za održavanje nastave iz oblasti likovnih umjetnosti za oko 140 studenata.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE