Produbljivanje Erasmus + saradnje sa Fakultetom iz Malage i Akademijom iz Bratislave




Produbljivanje Erasmus + saradnje sa Fakultetom iz Malage i Akademijom iz Bratislave

Predstavnice Fakulteta likovnih umjetnosti iz Malage profesorice Mar Kabezas, Inma Vilagran, Viktorija Markeš, i predstavnica Akademije lijepih umjetnosti i dizajna iz Bratislave, koordinatorka za mobilnost Ivana Duračkova boravile su u radnoj posjeti Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u okviru Erasmus + programa razmjene.

Tokom boravka one su se sastale sa predstavnicima uprave, nastavnog i administrativnog osoblja. Na sastanku sa prodekanom za međunarodnu saradnju Markom Markovićem razgovarano je o aktualnim i budućim aktivnostima koje se realizuju u sklopu Eramsus + programa.

Fakultet likovnih umjetnosti  sa Cetinja je do sada uspješno realizovao dva KA107 projekta sa Fakultetom iz Malage (2017/2018 i 2018/2019), i dva KA107 projekta s Akademijom iz Bratislave (2016/2017 i 2017/2018).

Predstvnici fakulteta su izrazili posebno zadovoljstvo zbog činjenice da su Nacionalne Eramsus + komisije Španije i Slovačke na ovogodišnjem konkursu za 2019/2020 studijsku godinu odabrale za finansiranje nove KA107 projekte sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja, što će omogućiti produbljivanje saradnje i nove razmjene studenta, nastavnog i administrativnog osoblja sa ovim institucijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.