Fakultet likovnih umjetnosti, 06.07.2019

Kriterijume na Fakultetu likovnih umjetnosti UCG zadovoljilo 24 studentaX

Kriterijume prijemnog ispita na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore za sada je zadovoljilo 24 kandidata, od kojih je 11 studenata primljeno na Studijskom programu Slikarstvo, 12 studenata na SP Grafički dizajn, dok je jedan kandidat primljen na SP Vajarstvo. To je saopštio prodekan za nastavu Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore mr Zdravko Delibašić.

„Za drugi upisni rok, na Slikarstvu je ostalo četiri mjesta, na  Grafičkom dizajnu tri, na Vajarstvu devet slobodnih mjesta. Kandidati koji nijesu uspijeli predati prijave za I upisni rok, to će moći da urade tokom tekuće nedelje“, kazao je Delibašić.

On je dodao da su svi kandidati koji polažu prijemni ispit za upis unaprijed upoznati sa kriterijumima i raspImageoredom polaganja umjetničkih oblasti.

„Prijemni ispit traje tri dana, od kojih se prvog dana polaže Test opšte kulture i Crtanje figure po modelu, dok se preostala dva dana realizuju zadaci iz stručnih predmeta: Grafičkog dizajna, Slikarstva, Vajarstva. Test opšte kulture se takođe boduje i negativna ocjena (1) na ovom testu je eliminatorska. Važno je napomenuti da su svi kandidati obavezni dostaviti u mapi sve tražene radove po studijskim oblastima kako ne bi bili diskvalifikovani iz dalje procedure polaganja prijemnog ispita. Uputstva za pripremu radova u mapi, mogu se pronaći na sajtu fakulteta“, saopštio je Delibašić.
 
On je kazao da je polaganje prijemnog ispita na Fakultetu likovnih umjetnosti oduvijek imalo poseban značaj, kako za nastavno osoblje tako i za sve buduće studente.

„Određen ili ograničen broj studenata unaprijed uspostavi simpatično rivalsvo kandidata koji u žeji da pokažu svoje likovne sposobnosti često utiču da sam prijemni dobije takmičarski karakter, tako da se i njihovi talenti u tom odnosu posebno izraze“, rekao je Delibašić.

Cilj polaganja prijemnog ispita, dodao je, jeste da se provjere vještine/talenti svih potencijalnih studenata kako bi se njihove induvidualne likovne vrijednosti u daljem radu oblikovale uz pomoć nastavnog kadra i programa.

„Jer, utičući na oblikovanje induvidualnih likovnih poetika pojedinca, doprinosimo i kolektivnom stvaraju kulturne scene našeg podneblja u kojoj svaki budući umjetnik može dati svoj doprinos“ smatra Delibašić.

Budućim studentima – umjetnicima, poručuje samo jedno: „Ponesite vaše talente i istrajte u njihovoj slobodi".

https://www.cdm.me/drustvo/kriterijume-na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-zadovoljilo-24-studenta/

https://portalanalitika.me/clanak/339162/kriterijume-na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-zadovoljilo-24-studenta

http://www.antenam.net/drustvo/125704-kriterijume-na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-ucg-zadovoljilo-24-studenta

http://standard.co.me/index.php/drustvo/item/53180-kriterijume-na-fakultetu-likovnih-umjetnosti-ucg-zadovoljilo-24-studenta

 

Broj posjeta : 673