Studentkinja Una Đuranović nagrađena za najbolji dizajn knjige na PAF konkursu




Studentkinja Una Đuranović nagrađena za najbolji dizajn knjige na PAF konkursu

Una Đuranović, studentkinja treće godine sa Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, sa Studijskog programa Grafički dizajn, pobjednica je konkursa PAF dizajn knjige i PAF dizajn knjige II.

Stručni žiri za dizajn knjige, koji su činili prof. mr Ana Matić, prof. mr Suzana Pajović i mr Adela Zejnilović, odlučio je da druga nagrada na konkursu za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF – kratke priče II pripadne Jeleni Tošković, a treća nagrada Gordani Đurović koja je takođe studenta sa Fakulteta likovnih umjetnosti, Cetinje.

Na konkursu za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF – poezija, druga nagrada je pripala Ani Mitrović sa završne godine FLU-a, a treća nagrada Hajdani Kostić.

Na konkurs za oblikovanje knjige PAF – kratke priče II pristiglo je ukupno 15 radova, a na konkurs oblikovanje knjige PAF – poezija 11 radova. Konkursi su bili otvoreni od 5. februara do 13. maja 2019. godine.

Organizator konkursa nagradiće najbolje autore novčanom nagradom u iznosu od 300€, 150€ i 100€. Uručenje nagrada i izložba grafičkih radova pristiglih na konkurse biće organizovano na PAF-u 2019.

Organizatori internog konkursa za studente FLU-a, su izdavačka kuća ARTO i Podgorica art festival (PAF).

https://cultureclub.me/una-duranovic-pobjednica-oba-paf-konkursa-za-dizajn-knjige/




Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.