Studentski radovi na međunarodnoj kolektivnoj izložbi u slovačkoj Akademiji umjetnosti




Studentski radovi na međunarodnoj kolektivnoj izložbi u slovačkoj Akademiji umjetnosti

Studentski radovi koji su nastali u okviru saradnje Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore i  Akademije umjetnosti iz Banske Bistrice (Slovačka), izloženi su na kolektivnoj međunarodnoj izložbi, u galeriji ove slovačke Akademije, od 3. novembra do kraja ove godine.

Radovi su nastali u oviru V radionice koju organizuje slovačka Akademija, pod nazivom „Međunarodna radionica livarenja i eksperimentalne keramike“( „International Workshop of Iron Casting and Experimental Ceramics“ .

U ovoj radionici je učestvovalo ukupno 35 likovnih stvaralaca i predavača sa akademija iz regiona: Poljske, Slovačke, Češke, Srbije, SAD-a, Litvanije, Mađarske i Crne Gore.

Fakultet likovnih umjetnosti su na ovoj radionici predstavljali dr Ivana Radovanović, saradnik u nastavi i dva studenta treće godine, odsjeka Vajarstvo, Nikola Balević i Dejan Jeremić.

"Akcenat u ovom radu je bio na učenju i timskom radu, na učešću u vrlo složenom i izuzetno značajnom procesu u izradi skulpture, koji je od ove godine proširen za istraživanje u oblasti keramike", kazala je Radovanović.

Troškove boravka i samog materijala pokrivao je Odsjek za skulpturu u Banskoj Bistrici, a dobijene skulpture ostaju u vlasništvu autora



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.