Fakultet likovnih umjetnosti dobio Rješenje o korišćenju nove zgrade




Fakultet likovnih umjetnosti dobio Rješenje o korišćenju nove zgrade

Fakultet likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore od danas zvanično dobija svoju stalnu adresu u Univerzitetskom kampusu umjetničkih fakulteta na Cetinju. Nakon višedecenijskog djelovanja, fakultet je, od svog osnivanja 1988. godine, promijenio više adresa koje uglavnom nijesu bile uslovne za kvalitetno izvođenje nastave, što je dodatno otežavalo nastavni proces.

Napokon, Fakultet likovnih umjetnosti od danas dobija savremeno opremljen prostor po najnovijim standardima koji će biti konkurentan, ne samo umjetničkim fakultetima u regionu već i šire. Veći prostorni kapacitet, savremenija i naprednija tehnološka oprema biće značajna podrška za budući rad studenta, na svim studijskim programima i modulima.

Novi prostor će po prvi put ponuditi adekvatne uslove za realizaciju umjetničkog rada kakvi postoje u najrazvijenijim zemljama kada je u pitanju kulturno umjetnički i pedagoški sistem. Na taj način ćemo biti u prilici da ponudimo, kako domaćim tako i gostujućim studentima, mogućnost da razviju i realizuju svoje umjetničke projekte u skladu sa najsavremenijim standardima.

Na današnjem potpisivanju primopredajnog ugovora prisustvovali su predstavnici izvođačkih firmi EUROZOX, KONDOR i dekan sa predstavnicima fakulteta.

Realizaciju projekta sprovela je Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova.

Studentima, nastavnom i vannastavnom osoblju želimo uspješan i dugoročan rad u novim prostorijama Fakulteta likovnih umjetnosti.

 

Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.