Izložba Nataše Drešić u prostorijama CKB banke




Izložba Nataše Drešić u prostorijama CKB banke

Podgorica, 3. april 2017. - Radovi pripravnice na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, grafičarke Nataše Drešić, od danas su izloženi u prostorijama Crnogorske komercijalne banke, flijala Moskovska, u Podgorici.

 

Nataša Drešić je rođena u Baru 1987.godine. Osnovne i specijalističke studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, na grafičkom odsjeku u klasi prof. mr. Anke Burić 2016. godine. Tokom 2015. godine bila je na studijskom putovanju na Ecole Superieure d’Art de Lorraine u Metz-u, Francuska gdje je imala priliku i da samostalno izlaže. Dobitnica je brojih stipendija i priznanja, među kojima je i stipendija CANU za podsticanje umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2017.godinu. Izlagala je kolektivno i samostalno, u zemlji i inostranstvu.

U cilju razvijanja, podsticanja i promovisanja mladih likovnih stvaralaca, Crnogorska komercijalna banka je sa Fakultetom likovnih umjetnosti zaključila Protokol o saradnji na osnovu kojeg se radovi studenata i saradnika fakulteta izlažu u poslovnici banke u Moskovskoj ulici.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.