Rad Helene Tošić dio novoustanovljene kolekcije radova studenata FLU  




Rad Helene Tošić dio novoustanovljene kolekcije radova studenata FLU   

 

Rad Helene Tošić, odlomak iz kompozicije Johann Sebastian Bach: “Partita in A Minor for Flute Solo” (c.1720) / 1.Allemande. predstavlja dio novoustanovljene kolekcije radova studenata Fakulteta likovnih umjetnosti, dobitnika/ca otkupne nagrade PERSPEKTIVE Fakulteta likovnih umjetnost Univerziteta Crne Gore, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture.

 Ovogodišnja dobitnica nagrade PERSPEKTIVE Helena Tošić, studentkinja specijalističkih studija FLU (Odsjek ilustracija) rođena je 1992. godine na Cetinju. Fakultet likovnih umjetnosti, studijski program Grafički dizajn upisala je 2011.godine.

Tokom školovanja učestvovala je na brojnim izložbama i radionicama iz polja fotografije, ilustracije i grafičkog dizajna. Nakon završenih osnovnih studija dobija stipendiju Ambasade Kine, i nastavlja školovanje u Pekingu u trajanju od dvije godine.

U tom periodu, na Centralnoj Akademiji lijepih umjetnosti (odsjek vizuelne komunikacije), bila je učesnik brojnih projekata, uključujući i radionice u Junanu i Južnoj Koreji. Vraća se u Crnu Goru 2017. godine, i tada upisuje specijalističke studije na



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.