Polaganje prijemnog ispita u II roku samo na studijskom programu Vajarstvo




Polaganje prijemnog ispita u II roku samo na studijskom programu Vajarstvo

Na Fakultetu likovnih umjetnosti prijemni ispit će polagati kandidati za upis na preostalih šest mjesta studijskog programa Vajarstvo. Ostali studijski programi, Slikarstvo i Grafički dizajn, su popunjeni.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta Zdravko Delibašić kazao je da će se diferencijalni dopunski ispit za kandidate koji nijesu imali eksternu maturu održati 21. jula, u 9.00 sati.

Image„U slučaju da ne bude bilo kandidata za polaganje diferencijalnog ispita, u istom terminu će početi teorijski dio prijemnog ispita, nakon čega će tokom 21. i 22. jula, biti organizovan praktični dio prijemnog ispita na kojem će kandidati demonstrirati svoje likovne sposobnosti“, kazao je Delibašić.

Za diferencijalni dopunski ispit kandidati polažu dva predmeta razlike: Istorija umjetnosti i Crtanje, a rezultati se objavljuju odmah nakon završetka polaganja.

„Kandidati će polagati crtanje figure po modelu, a potom modelovanje portreta. Prije praktičnog dijela prijemnog ispita studenti predaju mape sa radovima naznačenim u pravilima i kriterijumima prijemnog ispita, koje komisija vrednuje. Takođe, polažu i Test opšte i likovne kulture, koji je takođe eliminatoran, što znači da kandidat mora imati prelaznu ocjenu kako bi stekao uslov daljeg polaganja“, kazao je Delibašić.

Svim kandidatima će biti obezbijeđen osnovni pribor za rad, uz poštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.