Večeras otvaranje FLUID dizajn foruma #08




Večeras otvaranje FLUID dizajn foruma #08

Osmu godinu za redom, FLUID dizajn forum okupiće renomirane dizajnere, umjetnike i profesionalce iz različitih oblasti, kao i brojne studente iz zemlje i regiona, koji će učestvovati u programu sastavljenom od niza predavanja, radionica i izložbi. Ovogodišnje izdanje Foruma održaće se online, od 1. do 6. decembra, posredstvom Zoom platforme i zainteresovana šira publika biće u prilici da prati program putem direktnog prenosa na You Tube kanalu Flux Montenegro i Facebook stranici FLUID dizajn forum

Kao i na svim prethodnim izdanjima, FLUID ima okvirnu temu koja definiše sadržaj programa usmjeravajući ga ka povezivanju stručnih umjetničkih praksi sa javnim interesom zajednice. Ovogodišnje izdanje FLUID dizajn foruma baviće se etičkim dilemama u savremenim dizajnerskim praksama, preispitivanjem taktike koje dizajneri, svjesno ili nesvjesno,koriste da bi obezbijedili alibi za djelovanje suprotno svojimetičkim uvjerenjima.

Početak programa zakazan za je za utorak 1. decembar u 19 časova kad biti predstavljena internacionalna izložba „Alibi“koju čine plakati odabrani na regionalnom konkursu za nagradu FLUID – Regional Poster Award for Young Designers 2020. Ovim povodom učesnicima i publici će se obratiti Ana Matić, koordinatorka Foruma i Marko Marković, dekan Fakulteta likvnih umjetnosti Cetinje. Izložba je postavljena u galeriji C2 koja se nalazi u novojzgradi Fakulteta likovnih umjetnosti. U nastavku programabiće organizovan panel ALIBI Statement na kojem će učestvovati interesantna imena iz svijeta dizajna, a panel će moderirati Nikola Bada Radonjić. U nastavku programa, sa početkom u 20:30 časova, Boštjan Bugarič, Christian Burkhard i Saimir Kristo predstaviće online platformu i publikaciju Architectuul koja je ujedno i najkompletnija otvorena baza podataka o arhitekturi na internetu.

Pored programa otvorenih za javnost važan dio FLUID dizajnforuma su studentske radionice. Ove godine biće orgnizovanopet radionica na kojima će se okupiti preko 60 studenata izCrne Gore i iz regiona.

Organizator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, a izvršni producent je MAS Trade Cetinje. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Univerzitet Crne Gore. Ovogodišnji Forum se organizuje u partnerstvu sa NVO FLUX, DAA Montenegro i Arhitektonskim fakultetom Podgorica.

 

 

 

 

Pozivamo sve zainteresovane da se registrujtu za učešće na FLUID dizajn forum #08/2020 tako što ćete se priključiti FLUID Slack zajednici putem sljedećeg linka:

https://join.slack.com/t/fluiddizajnforum/shared_invite/zt-jdntm21h-abK~gtavUEOSYSToyVdMdQ

 

 

Kontakti:

 

Milena Pejović

FLUID press release

Mob: +382 67 033 250

Email: fluid.pressrelease@gmail.com

 

Ana Matić

FLUID koordinator

Tel: +382 69 476863

Email: fluid.pressrelease@gmail.com

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.