Dodjela otkupnih nagrada studentima na izložbi „Umjetnost je ženskog roda“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, danas je upriličena završna izložba u sklopu projekta „Umjetnost je ženskog roda“, koju je organizovala Sigurna ženska kuća – Podgorica u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Fakultetom likovnih umjetnosti. Putujuća izložba do sada je posjetila Podgoricu, Bijelo Polje, Kotor, Nikšić i na kraju istoimena postavka upriličena je na Cetinju gdje su ujedno i dodjeljene tri otkupne nagrade studentima.

Nakon pozdravnih riječi prodekana za nastavu doc mr Zdravka Delibašića koji je ujedno bio i koordinator projekta, studentima je nagrade uručila Ljiljana Raičević, predsjednica NVO SŽK.

Žiri u sastavu mr Maja Šofranac, prodekanica za međunarodnu saradnju FLU; Nada Jelovac psihološkinja i koordinatorka projekta SŽK; i doc mr Zdravko Delibašić, predložili su sledeće nagrade:

Prva nagrada: Sara Petrović (SP Vajarstvo)
Druga nagrada: Jovana Mrvaljević (SP Grafički dizajn)
Treća nagrada: Ivana Radulović (SP Slikartsvo)

Nagrađeni radovi nakon izložbe biće ustupljeni određenim crnogorskim institucijama na trajno čuvanje i promociju.

Pored nagrađenih, na izložbi su predstavljeni radovi sledećih studenata: Marija Radusinović, Bosiljka Bakočević, Marinović Iva, Miloš Kontić, Marinović Maja, Uljarević Mato, Nikola Matičić, Viktorija Perošević, Pavlićević Nikola, Malka Tulebayeva, Tomčić Dubravka, Mija Vujović, Sara Petrović, Milena Mandić, Azra Mehonjić i Lana Bulatović.

Svim studentima koji su učestvovali u projektu – želimo uspješan budući rad, a narađenim studentima još jednom čestitamo.

 




 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.