Pozdravna riječ dekana prof. dr Miodraga Radunovića novoj generaciji studenata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poštovane koleginice i kolege,
Na početku nove akademske godine imam čast i posebno zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Medicinskog fakulteta i svoje ime i poželim srdačnu dobrodošlicu.
Neka vam prva lekcija u ovom hramu znanja bude ideja vodilja za vaš budući poziv.
Misija Medicinskog fakulteta ostvaruje se tako što nakon višegodišnjeg odricanja i savjesnog učenja izlazite iz ove kuće edukovani, stručni i odlučni, a prije svega dobri ljudi.
Neka vaši prvi koraci budu hrabri i uspješni. Koraci mladih ljudi suočeni su sa izazovima struke i nauke i sve zahtjevnijim vremenima i potrebama društva.
Ulazite u svijet nauke i medicinskog obrazovanja i već se suočavate s pandemijom izazavanom virusom SARS CoV 2. Uz ogromne napore, znanje i odricanja zdravstevnih radnika, savladaće medicina i ovaj izazov.
Pravovremena reakcija, poštovanje struke i nauke daje šansu da se sačuva zdravlje i prevenira bolest. Veoma je važno znati da ko nema danas vremena za svoje zdravlje, neće imati zdravlja kada bude imao vremena.
Ne štedite truda da usvojite nova znanja, jer je znanje jedina sigurna ulaznica u društvo uspješnih.
Entuzijazmom i mladalačkom kreativnošću unijećete novu energiju koja će doprinijeti vašoj ličnoj afirmaciji, ali i promociji Medicinskog fakulteta i UCG na akademskoj mapi regiona.
Vaš odabir da studirate na Medicinskom fakultetu zahtijeva cjeloživotno učenje, a humanost i empatija se podrazumijevaju.
Duško Radović je rekao: "Svaki ljekar je kao VILHEM THELL, treba mu mnogo znanja i vještine da pogodi bolest a ne bolesnika." Ako je znanje moć, a neznanje majka svih poroka, znate šta vam je činiti.
I zato hrabro naprijed.
Nastavnici i saradnici su tu da vam pomognu da se adaptirate i da naučite. Od danas ste članovi velike porodice studenata Medicinskog fakulteta.
Želim vam lijepe dane studentskog života, dosta druženja, zabave, ljubavi i lične sreće!
Studentski dani jednom budu i prođu... Ovo je vaše vrijeme...
Iskoristite ga na najbolji način.

Dekan
Prof.dr Miodrag Radunović



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.