Medicinski fakultet, 01.12.2017

Crnogorsko-Slovenački dani neurologijeDanas je održana konferencija za novinare u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Podgorici na kojoj su, prisustvovali delegacija Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) iz Ljubljane, koju su činili medicinska direktorica  prof. dr Marija Pfeifer, direktor Klinike za neurologiju, prof. dr Simon Podnar, kao i prof. dr Fajko Bajrović, prof. dr Janez Zidar i doc. dr Blaž Koritnik, direktorica KCCG Zorica Kovačević, presjednik Odbora direktora i v.d. direktor Klinike za neurologiju KCCG dr Jevto Eraković i prof. dr Filip Vukmirović, direktor Centra za nauku KCCG-a. Tom prilikom su konkretizovani vidovi saradnje izmedju UKC iz Ljubljane i KCCG iz Podgorice

Nakon konferencije za novinare nastavljeno je sa stručnim predavanjima u okviru „Crnogorsko-Slovenačkih dana neurologije“ a u organizaciji Centra za nauku KCCG i Udruženja neurologa Crne Gore.

Stručni skup je otvorila direktorica KCCG Zorica Kovačević kojom prilikom je uvaženim gostima još jednom poželjela ugodan boravak u Crnoj Gori a svim učesnicma skupa uspješan rad.

Predavači i teme:

Prof. dr Marija Pfeifer: PACIJENT SA HIPOFIZNIM TUMOROM NA ODJELJENJU ZA NEUROLOGIJU.
Prof. dr Simon Podnar: KOJEG PACIJENTA UPUTITI NA CT GLAVE?
Prof. dr Fajko Bajrović: SAVREMENO LIJEČENJE MOŽDANOG UDARA.
Prof. dr Janez Zidar: AMIOTROFIČNA LATERALNA SKLEROZA – NOVI STAVOVI.
Doc. dr Blaž Koritnik: DIJAGNOSTIKA I LIJEČENJE INFLAMATORNIH NEUROPATIJA.
Prof. dr Slavica Vujisić: STATUS EPILEPTICUS
Dr Jevto Eraković : LIJEČENJE DIJABETESNE POLINEUROPATIJE – NOVI STAVOVI.
Dr Balša Vujović, mr sc. med.: KLASIFIKACIJA DISTONIJA.