Prof. dr Saša Raičević dobitnik Priznanja UCG: Podrška kolega čini zadovoljstvo još većim




Prof. dr Saša Raičević dobitnik Priznanja UCG:  Podrška kolega čini zadovoljstvo još većim

Priznanje Univerziteta Crne Gore (UCG) za posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada, na Medicinskom fakultetu UCG, pripalo je prof. dr Saši Raičeviću.

"Kada dobijete ovakvu nagradu kao klinički ljekar, osjetite jedan poseban vid zadovoljstva kao kompenzaciju za uloženi trud i zalaganje, a zadovoljstvo je tim veće što je vaš rad prepoznat i od strane kolega. Postajete svjesni da ste dali skroman naučni doprinos koji će unaprijediti međunarodnu vidljivost i pozicioniranje fakulteta, a samim tim Univerziteta, posebno u vrijeme pandemije Covid 19 koja je pokazala i vitalnost obrazovnog sistema i brzu transformaciju na savremene tehnologije transfera znanja", kazao je on.

Profesor Saša Raičević je tokom 2021. godine objavio tri naučna rada u časopisima indeksiranim u Web of Science / SCI bazama, od kojih je na jednom prvi, a na ostala dva vodeći autor.

U 2021. godini je pokazao  izuzetnu mentorsku aktivnost  sa studentima u izradi diplomskih radova (osam na studijskom programu Medicina i pet na studijskom programu Primijenjena fizioterapija). Veliko interesovanje studenata za ginekologiju i akušerstvo govori o značaju i mjestu ove grane medicine u nauci i zdravstvenoj kulturi i izazovima koje ona nudi, ali  i o posvećenosti, profesionalnosti i kompetentnosti prof. dr Saše Raičevića kao mentora. U ovoj godini je mentor i na Doktorskim studijama trojici doktoranada Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i jednom doktorandu na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Profesor Raičević ima izuzetnu saradnju sa kolegama Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, Univerziteta u Kragujevcu, sa kojima, u okviru tima istraživača Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore,  učestvuje u Erasmus + KA2 projektu “Modernisation of higher education through introducing of internationalisation at home in biomedical sciences”.

"Pomenuo bih dobru saradnju i sa Prvim moskovskim državnim Medicinskim Univerzitetom I.M. Sečenov, Fakultetom za postdiplomsku medicinsku edukaciju, na kojem sam gostujući profesor", dodao je nagrađeni profesor.

Za rukovodioca studijskog programa Visoka medicinska škola, na Medicinskom fakultetu, imenovan je, u drugom mandatu, od 6. decembra 2021. godine.

Izjavu za UCG završio je parafrazirajući Paracelsusa: “Medicina nije samo nauka. Ne sastoji se samo od pilula i flastera; bavi se kompleksnim procesima života, koji se moraju razumjeti prije nego što budu vođeni. A medicinu kao nauku najbolje mogu razumjeti oni koji njene korjene čuvaju u svom srcu. Sve tajne ove nauke prije ili kasnije će biti otkrivene, a sve zavisi od otkrivanja onih stvari koje manifestuju skriveno.”

Medijske objave:

https://mnemagazin.me/2022/01/28/prof-dr-sasa-raicevic-dobitnik-priznanja-ucg-podrska-kolega-cini-zadovoljstvo-jos-vecim/

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/587467/raicevicu-priznanje-ucg-podrska-kolega-cini-zadovoljstvo-jos-vecim

https://www.standard.co.me/drustvo/sasa-raicevic-dobitnik-priznanja-ucg-podrska-kolega-cini-zadovoljstvo-jos-vecim/

https://www.in4s.net/prof-dr-sasa-raicevic-dobitnik-priznanja-ucg-podrska-kolega-cini-zadovoljstvo-jos-vecim/

https://www.portalanalitika.me/clanak/raicevic-dobitnik-priznanja-ucg-podrska-kolega-cini-zadovoljstvo-jos-vecim

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.