Zvanična posjeta Medicinskog fakulteta u Foči




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je u zvaničnoj posjeti Medicinskom fakultetu UCG bila delegacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu – Medicinskog fakulteta u Foči na čelu sa dekanom prof. dr Dejanom Bokonjićem, prodekanom za nastavu prof.dr Irenom Mladenović,  pomoćnikom dekana za stomatologiju prof.dr Nikolom Stojanovićem, koordinatorom za specijalizacije prof.dr Vekoslavom Mitrovićem, pomoćnikom za kliničku nastavu prof.dr Sanjom Marić i studentom Nemanjom Mitrovićem- predsjednikom Studentskog saveza MF.

U konstruktivnoj razmjeni mišljenja ukazala se potreba daljeg razvijanja partnerskih odnosa, dogovorene su i konkretne programske aktivnosti, te intezivnijom saradnjom  u oblasti nastave i nauke, oblasti razmjene studenata, istraživanja kao i drugim oblastima akademskog djelovanja.

Nakon razmjene iskustava inicirano je dalje razvijanje međufakultetske saradnje i dogovoreno je potpisivanje Anexa Sporazuma iz 2018. godine koji bi obuhvatio programski plan aktivnosti u narednom periodu.

Dogovorena je razmjena studenata, nastavnika na nekim kliničkim predmetima, kao i iznalaženje mogućnosti obavljanja kliničke prakse (ljeti) pogotovo za studente iz Evrope i Azije koji studiraju na engleskom jeziku.

U ime domaćina su bili dekan prof. dr Miodrag Radunović, prodekan za nastavu prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić, prodekan za nauku prof. dr Aneta Bošković, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Nataša Popović, rukovodilac studijskog programa Medicina prof. dr Miroslav Radunović, rukovodilac studijskog programa Stomatologija doc.dr Mirjana Đuričković, rukovodilac studijskog programa Farmacija prof. dr Zorica Potpara, studenti Milena Mikulić i Jasmina Cvrk.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.