Pozdravna riječ dekana prof. dr Miodraga Radunovića novoj generaciji studenata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poštovane koleginice i kolege,

Na početku nove akademske godine imam čast i posebno zadovoljstvo da vas pozdravim u ime nastavnika i saradnika Medicinskog fakulteta ,u svoje ime i poželim vam srdačnu dobrodošlicu.
Ulaskom u ovaj hram znanja i humanosti stičete priliku da iskoristite intelektualne potencijale nastavnika i saradnika, da stičete nove vještine i da pokrenete točak saznanja iz medicinske struke i nauke, na čijim talasima ćete valorizovati trud i rad, i postati promoteri višeg kvaliteta zdravlja i zdravstvene zaštite. Neka vam prva lekcija u ovom hramu znanja bude ideja vodilja za vaš budući poziv.
Vaš odabir da studirate na MF predstavlja važan trenutak u vašim životima. Doživotno učenje, humanost , empatija prema ljudima, su odricanja koja postaju sastavni dio vaših života. Ali glavu gore, uplivali ste u tokove nedokučive nauke i istraživanja, ovo su vaši prvi veliki koraci ka budućim karijernim i profesionalnim stremljenima.

Drage kolege,

Sada kada ste počeli akademsko putovanje od vas se zahtijeva velika snaga i posvećenost, a učenje za vas postaje životni moto. Učenje u mladosti je zahtijevno, ravno umjetničkom klesanju kamena, ali ishodi koji slijede će biti motiv da istrajete.
Nesebična humanost, empatija prema čovjeku duboko je utisnuta u vaša bića i nenaslutivo usmjerava vas etički kod pomaganju ljudima. Ulazite u svijet nauke i medicinskog obrazovanja i već se suočavate s pandemijom izazavanom virusom SARS CoV 2. Uz ogromne napore, znanje i odricanja zdravstevnih radnika, medicina je savladala i ovaj izazov. Vratili smo se normalnom organizovanju nastave i omogućili edukativne aktivnosti na fakultetu i nastavnim bazama.
Uz razumijevanje menadžmenta UCG potrudili smo se da omogućimo upis svim studentima koji su položili prijemni ispit. Sa ponosom ističemo da studije na MF upisuju najbolji svršeni srednjoškolci , tako je i danas.
Pikaso je rekao: “ Mladost nema godina”zato nošeni mladošću i gonjeni željom budite istrajni u savladjivanju medicinke nauke i prakse, budite dobri ljudi i potom i doktori. Neka vas ne obeshrabre neuspjesi, neka vas ne prevare lični uspjesi i priznanja, sa sigurnošću plivajte u moru nauke, saznajite i istražujte, budućnost je na vama. Morate izgurati svoj kamen uz brdo života.
Ako je znanje moć, a neznanje majka svih poroka, znate šta vam je činiti. I zato hrabro naprijed. Nastavnici i saradnici su tu da vam pomognu da se adaptirate i da naučite. Od danas ste članovi velike porodice studenata Medicinskog fakulteta. Želim vam lijepe dane studentskog života, dosta druženja, zabave, ljubavi i lične sreće.
Pred vama su trenuci koji se pamte i koji se nikad vratiti neće.
Zato ih iskoristite na pravi način…
Srećan vam početak studentskog zivota…

Dekan
Prof.dr Miodrag Radunović



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.