Potpisan Memorandum o saradnji između Medicinskog fakulteta UCG i Stomatološke komore Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Memorandum o saradnji Medicinskog fakulteta UCG i Stomatološke komore Crne Gore potpisali su danas dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović i predsjednik Stomatološke komore dr Vladimir V. Jovetić.

Potpisani Memorandum odnosi se na unapređenje naučne i stručne saradnje kao i saradnje u ostalim područjima zajedničkog djelovanja kao što je organizovanje nacionalnih i regionalnih stručnih skupova kontinuirane edukacije, pripremanje i implementacija zajedničkih projekata.

U cilju realizacije potpisanog Memoranduma, Medicinski fakultet će na zahtjev Stomatološke komore Crne Gore izvršiti izbor grupe studenata koji će pohađati predavanja i učestvovati u aktivnostima Stomatološke komore, dok će se najmanje jednom godišnje održavati sastanci dekana Medicinskog fakulteta i predsjednika Stomatološke komore Crne Gore, kako bi se ocijenio uspjeh u sprovođenju Memoranduma.

Potpisanim dokumentom predviđeno je, takođe, da predsjednik Stomatološke komore Crne Gore svake godine, na svečanosti povodom dana Medicinskog fakulteta, studentu koji je ostvario najbolji uspjeh u toku šestogodišnjih studija, uruči nagradu u vidu plakete, kao i novčanu nagradu.

Pored dekana prof. dr Radunovića i predsjednika Komore dr Jovetića potpisivanju su prisustvovali rukovodilac studijskog programa Stomatologija doc. dr Mirjana Đuričković i Ksenija Korać.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.