Institut „Dr Simo Milošević“ uključen u Sporazum o saradnji medicinskih fakulteta u Foči i Podgorici




Institut „Dr Simo Milošević“ uključen u Sporazum o saradnji medicinskih fakulteta u Foči i Podgorici

Potpisivanjem Aneksa Sporazuma o saradnji  između Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Medicinskog fakulteta u Foči, uključen je i Institut ta fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ u Igalu. Sporazum su u Igalu,  potpisali dekan  Medicinskog fakulteta prof. dr Miodrag Radunović, dekan Medicinskog fakulteta u Foči prof. dr Dejan Bokonjić i  direktor Instituta u Igalu dr Savo Marić

Ovim Sporazumom je omogućeno obavljanje kliničke prakse za studente Medicinskog fakulteta u Foči, razmjena saradnika i nastavnika i produbljivanje saradnje u naučno istraživačkom radu.

Najveće bogatstvo Instituta “Dr Simo Milošević“ su ljudi, koji posjeduju ogromno znanje i iskustvo i biće u prilici da dio tih vještina i znanja prenesu studentima Fizioterapije i specijalizantima Fizikalne terapije i rehabilitacije.

Institut „Dr Simo Milošević“ je nastavna baza Medicinskog fakulteta u Podgorici, a ove školske godine su upisani i prvi studenti na Master studijskom programu Fizioterapija.

O kvalitetu zdravstvene zaštite u oblasti fizikalne terapije, dovoljno govori podatak da se kontinuirano nastavlja saradnja sa gostima iz skandinavskih zemalja a prvenstveno Norveške.

Kao rezultat zajedničkih napora Medicinskog fakulteta u Podgorici, Medicinskog fakulteta u Foči i Medicinskog fakulteta u  Kragujevcu, nastao je nedavno odobreni projekat BIOSINT. Riječ je o međunarodnom projektu „Jačanje kapaciteta i digitalnih kompetencija u biomedicinskom obrazovanju kroz internacionalizaciju kod kuće“, koji je dobijen u prvom pozivu novog ciklusa Erasmus+ projekata izgradnje kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja (CBHE) za 2021-2027, kao jedan od 14 dobijenih projekata UCG.

Projekat će se realizovati u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji, dok će visokoškolske ustanove iz Belgije, Rumunije i Srbije imati savjetodavnu ulogu i prenijeti svoja iskustva i znanja. Kroz projekat će se formirati platforma za postizanje krajnjeg cilja, a to je internacionalizovani nastavni plan i program. Nastavni plan i program svakog predmeta će biti dizajniran u skladu sa savremenim principima i standardima, te zahtijevati interkulturalne i medjunarodne kompetencije nastavnika i učenika.

S obzirom na to da Medicinski fakultet u Foči ima i program na engleskom jeziku, razmjena iskustava, nastavnika i saradnika, uz podršku UCG, stvoriće preduslove za implementaciju programa i na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.