Boban Banjac, najbolji student Medicinskog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu




Boban Banjac, najbolji student Medicinskog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Medicina, Boban Banjac (10.00) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

Sa njim smo razgovarali o aktivnostima na fakultetu, putu do postizanja cilja, zalaganjima, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege.

Boban kaže da nagradu Univerziteta Crne Gore doživljava kao svoj veliki uspeh, podstrek i dodatnu motivaciju za izazove koji tek dolaze. "Ovo je jedna vrsta satisfakcije za veliki trud i odricanja uložena tokom studija".

"Medicinski fakultet zahteva konstantnu posvećenost, veliki trud i puno odricanja. Bez ovih osobina teško je biti dobar student, a samim tim i dobar lekar. Mislim da je najbitnije održati konstantnost u učenju na adekvatnom nivou od samog početka pa do kraja studija, koje su veoma duge. Ova konstantnost traži puno vremena i rada, koje sam i ja uložio da bih postao dobar student,a rezultat toga je vidljiv", kazao je najbolji student Medicinskog fakulteta.

Kada je riječ o aktivnostima na Medicinkom fakultetu navodi da je, u dogovoru sa asistentima, odlazio na njihova dežurstva i na taj način sticao prva klinička iskustva. "Konsultavao sam se sa svojim prijateljima, koji su iz ove struke, odlazio na njihova odeljenja i tako unapređivao svoja znanja i veštine. Obzirom, da se ovim poslom bave većina članova moje porodice, njihovi saveti i sugestije su bili neprocenjivi za bolje razumevanje različitih kliničkih entiteta".

On je, uzevši u obzir svoje buduće planove i interesovanja, kazao da je sledeći korak polaganje preostalih ispita iz tekuće godine, odbrana diplomskog rada i diplomiranje. "To će biti „kruna“ mog dosadašnjeg školovanja, ali to neće biti kraj. Sledi pripravnički staž, polaganje Državnog ispita, odabir specijalizacije, rad u struci i nadam se rad na fakultetu".

Budućim generacijama poručuje: "Dobro razmislite pre odabira fakulteta, jer je medicina jedna izuzetno zahtevna, teška i odgovorna profesija. Zahteva puno odricanja i truda. S druge strane profesija je humana jer nam daje privilegiju da lečimo ljude i spašavamo živote. Posvetite se učenju, dajte sve od sebe, budite uporni i trud neće izostati".

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.