Predavanje na temu toksičnosti marihuane - istine i zablude




Gostujuće predavanje prof.dr Zorice Bulat u okviru projekta

“Multidisciplinarna dijagnostika – molekularna medicina”

srijeda, 4. mart u 13:00 

Amfiteatar Dekanata Medicinskog fakulteta   

Toksičnost marihuane – istine i zablude

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, 4. marta gostovaće prof.dr Zorica Bulat, sa Katedre za toksikologiju “Akademik Danilo Soldatović”, Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, a u kroz program “Gostujući predavači”, u okviru projekta  “Multidisciplinarna dijagnostika – molekularna medicina”, podržanog od strane Ministarstva nauke Crne Gore.

Profesorka Bulat učestvuje u nastavi na integrisanim, specijalističkim i doktorskim akademskim studijama i rukovodilac je specijalizacije iz Toksikološke hemije na istom fakultetu. Posebno interesovanje u naučnoistraživačkom radu profesorka Bulat iskazuje za toksičnost metala i perzistentnih organskih zagađivača, naročito u oblasti toksikološke procjene rizika od zagađivača životne sredine, kao i za toksičnost ljekova i psihoaktivnih supstanci.

Ministarstvo nauke Crne Gore kroz program "Gostujući predavači" angažuje istaknute naučnike, profesore univerziteta ili preduzetnike iz svijeta radi realizacije intenzivnih kurseva za studente i/ili naučno i akademsko osoblje na univerzitetima u našoj zemlji, u oblastima koje smo izdvojili kao piroritetne Strategijom pametne specijalizacije Crne Gore.

Programi se odnose na aktuelne i perspektivne naučne i tehnološke oblasti u kojima Crna Gora treba da ubrzanom dinamikom unapređuje ljudske resurse i u kojima nacionalni visokoobrazovni sistem nije razvio strukturirane i visoko-kvalitetne studijske programe ili predmete.

Podsjetimo, namjera Ministarstva je da ovim putem otvori vrata za uspostavljanje novih studijskih programa ili predmeta na univerzitetima i strateško partnerstvo sa institucijama iz kojih predavači dolaze gdje prednost ima saradnja sa crnogorskom naučnom dijasporom.

Rukovodilac projekta je prof.dr Aneta Bošković, redovni profesor i prodekan za nauku Medicinskog fakulteta UCG, koji je ujedno i nosilac projekta.    



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.