Akcija dobrovoljnog davanja krvi: Studenti Univerziteta Crne Gore pokazali da im je stalo




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore  u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG i Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi - "Daruj krv, pokaži da ti je stalo".

Prijavilo se više od 60 studenata, a nakon anketiranja i razgovora sa njima, 25 studenata je steklo uslove da dođu u prostorije Zavoda za transfuziju krvi i doniraju krv.

Svi studenti dobili su instrukcije u vezi sa mjerama prevencije i socijalne distance.

Ovo je samo jedan od načina na koji su studenti Univerziteta Crne Gore dali doprinos zajednici, pogotovo u posljednjih nekoliko sedmica, u novonastalim okolnostima izazvanim globalnom pandemijom.

Krv je lijek koji je dnevno potreban brojnim hematološkim, onkološkim, ortopedijskim pacijentima, te je stoga neophodno da je uvijek i dostupan.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1283/objava/66871-studenti-medicinskog-fakulteta-ucg-volontiraju-u-institutu-za-javno-zdravlje-nastava-onlajn

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1291/objava/68239-masinski-fakultet-u-borbi-protiv-covid-19

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1275/objava/69723-studentkinje-studijskog-programa-za-predskolsko-vaspitanje-i-obrazovanje-pokrenuli-su-fb-i-instagram-stranice

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/studenti-univerziteta-crne-gore-dobrovoljno-davali-krv

https://makanje.me/clanak/1509

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.