Medicinski fakultet, 20.07.2020

Na Medicinskom fakultetu organizovan prijemni ispit u srijedu uz strogo poštovanje NKT mjeraX

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore polaganje prijemnog ispita za upis u I godinu studija, u II roku,  biće organizovano u srijedu, 22. jula 2020. godine, u 10.00 sati, u prostorijama Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje, za studijske programe Stomatologija i Medicina.

Za upis na Medicinu preostalo je 48 mjesta, dok je za studijski program Stomatologija predviđeno 17 mjesta.Image

Prodekan za nastavu ovog fakulteta prof. dr Aleksandra Božarić-Vuksanović kazala je da će za kandidate bez  položene eksterne mature,  biti organizovano polaganje testa iz predmeta Hemija i Biologija, u utorak, 21. jula, u 10.00 sati.

„Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Kandidatima sa znacima i simptomima respiratorne infekcije se ne može omogućiti polaganje prijemnog ispita“, kazala je ona.

Prodekanka Božarić-Vuksanović ističe da je za kandidate, po dolasku na Medicinski fakultet i Institut za javno zdravlje, obavezna dezinfekcija ruku i održavanje fizičke distance prilikom kretanja i polaganja ispita u amfiteatru u kojem se polaže ispit, uz obavezno nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, odnosno prilikom polaganja prijemnog ispita.

„Prilikom polaganja ispita potrebno je pridržavati se mjera ranije propisanih od strane Instituta, a vezanih za polaganje ispita na  fakultetima. Takođe, kandidati treba obavezno da koriste sopstvena sredstva za pisanje, dok će po završenom ispitu izlazak iz zgrade biti organizovan po principu „jedan po  jedan" bez stvaranja gužve i uz obavezno držanje fizičke distance“, kazala je ona.

Prodekanka Božarić-Vuksanović poželjela je kandidatima uspjeh na prijemnom ispitu.

 

Medijske objave:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/452819/na-medicinskom-fakultetu-prijemni-uz-postovanje-mjera-ko-ima-znake-respiratorne-infekcije-ne-moze-da-polaze

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-prijemni-ispit-uz-postovanje-svih-mjera

https://mnemagazin.me/2020/07/20/medicinski-fakultet-prijemni-ispit-u-srijedu-uz-strogo-postovanje-mjera-nkt/

https://www.antenam.net/drustvo/165405-na-medicinskom-fakultetu-organizovan-prijemni-ispit-u-srijedu-uz-strogo-postovanje-nkt-mjera

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/prijemni-ispit-na-medicinskom-fakultetu-u-srijedu-uz-strogo-postovanje-mjera

https://www.aktuelno.me/crna-gora/na-medicinskom-fakultetu-organizovan-prijemni-ispit-u-srijedu-uz-strogo-postovanje-nkt-mjera/

https://www.mladiniksica.me/prijemni-ispit-na-medicinskom-fakultetu-uz-strogo-postovanje-nkt-mjera/

 

Dokumenti

Broj posjeta : 1336