Muzikoterapija




Poštovani,

Dana 4. i 5. aprila 2018.godine (srijeda i četvrtak) u prostorijama Muzičke akademije na Cetinju (sala Muzičke akademije) održaće se predavanja na temu Muzikoterapija. Predavači su profesorice María Jesús del Olmo Barros i Alicia Lorenzo koje dolaze sa Universidad Autonóma de Madrid (Španija).

Master studije Muzikoterapija na Universidad Autonóma de Madrid su organizovane upravo na Medicinskom fakultetu, dio predavanja se odnosi na iskustva iz bolnice La Paz (Madrid) pa se nadamo da će vas ova predavanja interesovati, a možda i zbog potencijalne saradnje u bliskoj budućnosti.

María Jesús del Olmo Barros, diplomirala je na odsjeku za Muzičku pedagogiju na Real Conservatorio Superior de Música (Madrid). U Centru za Muzikoterapiju MI-CIM (Bilbao) stiče diplomu Muzikoterapeuta.
Doktorisku disertaciju iz Muzikoterapije odbranila je na Universidad Autonóma de Madrid.
Angažovana je kao predavač i kao direktor Master programa Muzikoterapija na UAM. Saradjuje sa različitim programima Muzikoterapije na nekoliko španskih i stranih univerziteta. Direktor programa za Muzikoterapiju u bolnici La Paz (Madrid). Predsednica fondacije Musicoterapia y Salud (Španija).

Alicia Lorenzo je kao violinista dugi niz godina saradjivala sa različitim simfonijskim i kamernim orkestrima u Španiji i inotranstvu. Studije Muzikoterapije zavrsila je na New York University 1995.godine. Kao Muzikoterapeut od 1996.godine radi sa djecom sa autizmom, pacijentima oboljelim od cerebrlane paralize, Alchajmera, na odjeljenju za palijativno zbrinjavanje i dr.
Angažovana je kao koordinator i predavač Master programa Muzikoterapija na UAM. Sekretar je fondacije Musicoterapia y Salud (Španija).

U prilogu se nalazi Program predavanja sa satnicom i temama.
Zainteresovanim za prisustvo Muzička akademija može izdati sertifikat o prisustvovanju predavanjima.

Molimo Vas da informaciju i program podijelite potencijalnim zainteresovanim predavačima na vašem fakultetu.

Za sve dodatne informacije kao i za potvrdu prisustva, možete se obratit mailom na tkrkeljic@ac.me

*napomena: predavanja su na engleskom jeziku a za diskusiju imamo obezbijeđenog prevodioca

Muzička akademija

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.