Info dan o stipendijama Evropske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO)




Članstvom Crne Gore u renomiranim evropskim organizacijama EMBO i EMBL, naučno-istraživačkoj zajednici u našoj zemlji postali su dostupni brojni programi i stipendije.

Program stipendija za kratke boravke (do tri mjeseca) Short-Term Fellowships je jedan od najjednostavnijih načina da naši istraživači obezbijede sredstva za boravak i rad u prestižnim laboratorijama u zemljama članicama EMBO-a.

U cilju popularizacije programa stipendija, kao i prezentacije mogućnosti koje se nude, u Crnoj Gori će u periodu od 8. do 10. maja, 2019. godine boraviti direktor ovog programa gospodin David del Álamo Rodríguez. Tokom njegovog boravka održaće se dvije prezentacije programa.

Prezentacija namijenjena akademskoj istraživačkoj zajednici održaće se 09. maja, 2019. godine na Univerzitetu Crne Gore sa početkom u 11 časova, a druga, namijenjena istraživačima zaposlenim u medicinskom sektoru, održaće se u Dječijoj bolnici - Institut za bolesti djece, istog dana od 14.30h.

Ministarstvo nauke pozova sve studente doktorskih studija i istraživače sa najmanje jednom godinom iskustva da dođu i iskoriste priliku da dobiju informacije vezane za ovaj program stipendija, kao i da kroz neposrednu komunikaciju sa uvaženim gostom dobiju sva neophodna pojašnjenja i savjete.

Više informacija o ovom programu možete pronaći na sljedećoj adresi - https://www.embo.org/funding-awards/fellowships/short-term-fellowships dok se detaljna uputstva mogu skinuti u PDF-u sa sljedećeg linka: https://www.embo.org/documents/STF/STF_guidelines_for_applicants.pdf

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.