Sastanak BORIS projektnog tima i II radionica o procjeni multi rizika u prekograničnim oblastima u Ljubljani




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sastanak projektnog tima projekta “BORIS - cross BOrder RISk assessment for increased prevention and preparedness in Europe”  (https://www.borisproject.eu/)  i druga radionica o procjeni multi-rizika u prekograničnim oblastima održana je od 19.09. do 20.09. u Ljubljani na Građevinskom i geodetskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

 

Na radionici su promovisani rezultati projekta BORIS zaintresovanim stranama, spoljnim slovenačkim i italijanskim stručnjacima iz sektora za civilnu zaštitu, smanjenje rizika od katastrofa, pomoć u katastrofama, prevenciju i planiranje kao i akademskom sektoru. Ovo je bila prilika da se pozvani stručnjaci informišu o projektu BORIS i šta on nudi, kao i da se prikupe povratne informacije od njih o implementaciji alata razvijenih u Projektu. Prezentovana je radna verzija Web platforme za prikaz rezultata projekta, zajednički usklađena metodologija za procjenu  prekograničnog rizika od zemljotresa i poplava, kao i rezultati za procjenu rizika od zemljotresa, poplava i multirizika za pilot oblasti. Na sastanku projektnog tima koji je održan sledeći dan sumirani su rezultati radionice i planirani naredni koraci.

Sa Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, sastanku su prisustvovali rukovodilac projekta doc. dr Jelena Pejović i doc. dr Nina Serdar za oblast rizika od zemljotresa i članovi projektnog tima za oblast rizika od poplava doc. dr Ivana Ćipranić i mr Milena Ostojić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.