Poziv za učešće u radu Kancelarije za klimatske promjene i održivi razvoj
U sklopu realizovanih projektnih aktivnosti na projektu 1FUTURE, na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore je osnovana Kancelarija za klimatske promjene i održivost (Knowledge Hub for Climate and Sustainability)  Kancelarija predstavlja mjesto gdje se studenti i osoblje mogu okupiti radi razmjene ideja, razvoja studija slučaja i iniciranja budućih interdisciplinarnih istraživanja kako bi doprinijeli boljem razumijevanju i rješavanju problema održivog razvoja, kao i svih drugih aktuelnih tema iz ove i srodnih oblasti: klimatskih promjena, zelene ekonomije, cirkularne ekonomije i sl. Pozivamo Vas da se učlanite  i uzmete učešća u njenom radu. Pristupnicu možete popuniti na linku.

Podsjećamo da je raspisan prvi poziv za specijalno izdanje časopisa posvećeno projektu 1Future u časopisu Albanian Journal of Economy and Business -na  linku. Ovo specijalno izdanje posvećeno je unapređenju znanja i podsticanju inovativnih rešenja u oblastima održivosti i klimatskih promena, sa jakim naglaskom na interdisciplinarnim istraživanjima.

Važni datumi

·       Rok za predaju rukopisa: 15. novembar 2024.

·       Potvrda o prihvatanju: 30. decembar 2024

·       Objavljivanje specijalnog izdanja: 15. januar 2025

U maju 2024 godine je izašao drugi bilten projekta u kojem se možete informisati o uspostavljanjau Kancelarija za klimatske promjene i održivi razvoj na partnerskim institucijama i realizovanim studijskim posjetama Univerzitetu u Novom Sadu i Univerzitetu IUAV u Veneciji. Bilten koji je dostupan na engleskom jeziku, možete preuzeti sa linka.

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.