Posjeta profesora Nicole Nistica sa Univerziteta Sapienza u Rimu u okviru realizacije zajedničkog bilateralnog naučnog projekta sa Građevinskim fakultetom




Posjeta profesora Nicole Nistica sa Univerziteta Sapienza u Rimu u okviru realizacije zajedničkog bilateralnog naučnog projekta sa Građevinskim fakultetom

Profesor Nicola Nistico sa Departmana za konstrukcije i geotehniku Univerziteta Sapienza u Rimu se nalazi u desetodnevnoj posjeti Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u okviru saradnje na zajedničkom međunarodnom projektu dvije institucije.

U okviru programa za naučno-tehnološku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Italije, za period 2018-2020. godine, Građevinski fakultet zajedno sa Univerzitetom Sapienza u Rimu realizuje međunarodni projekat pod nazivom “Seismic vulnerability assessment of existing facilities in urban coastal area in Southern Euro-Mediterranean zone”.

Pored aktivnosti vezanih za realizaciju međunarodnog projekta, tokom boravka profesora Nicole Nistica planirane su i aktivnosti vezane za proširivanje i ostvarivanje kontinuiteta saradnje između institucija.

S tim ciljem, danas je u rektoratu održan sastanak sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilom Nikolićem gdje je razgovarano o mogućim budućim vidovima saradnje dvije institucije. Sastanku su, pored rektora Nikolića i profesora Nicole Nistica prisustvovali i prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr Nataša Kostić, dekan Građevinskog fakulteta prof.dr Marina Rakočević i rukovodilac projekta dr Jelena Pejović.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.