Delegacija Građevinskog fakulteta u posjeti Dalian Univerzitetu tehnologije u Kini




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore je u okviru realizacije bilateralnog projekta naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Narodne Republike Kine, pod nazivom  “Studija predviđanja i procjene posljedica zemljotresa”, bila u radnoj posjeti Dalian Univerzitetu tehnologije u Kini u periodu od 05. do 16. septembra 2019. godine. Delegaciju Građevinskog fakulteta činili su dekan Građevinskog fakulteta prof. dr Marina Rakočević,  rukovodilac projekta dr Jelena Pejović, prof.dr Miloš Knežević, doc. dr Slobodan Živaljević i dr Nina Serdar.

Tokom boravka članovi delegacije su aktivno učestvovali na Workshop-u na temu  “Earthquake Disaster Prevention and Mitigation in the “Road & Belt” countries”, a u okviru kojeg su dva dana bila posvećena predavačima iz Crne Gore. Dekanica Građevinskog fakulteta održala je uvodno predavanje nakon čega su ostali članovi crnogorske delegacije održali tematske prezentacije sa osvrtom na progres u predviđanju i procjeni seizmičkog rizika u Crnoj Gori. Delegacija je posjetila Laboratoriju za zemljotresno inženjerstvo, Laboratorije za konstrukcije i geotehniku kao i Državnu laboratoriju za primorski i pomorski inženjering koje se nalaze u kampusu Univerziteta.

Crnogorsku delegaciju primio je dekan Dalian Univerziteta tehnologije u Kini prof. dr Gang Li. Tokom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, planovima i mogućnostima za njeno proširenje. Dogovoreno je uspostavljanje bližih veza u cilju unapređenja naučne i nastavne saradnje u budućnosti pri čemu je Dalian Univerzitet tehnologije dao konkretne ponude za istraživače, nastavnike i studente našeg fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.