Svečani prijem brucoša na Građevinskom fakultetu UCG




Svečani prijem studenata prve godine osnovnih studija Građevinskog fakulteta obavljen je 23. septembra u zgradi Tehničkih fakulteta, u amfiteatru 015.

Jubilarnu, 40-tu, generaciju studenata koji započinju studije građevinarstva dočekali su nastavnici i saradnici Građevinskog fakulteta, kao i predsjednik Studentskog parlamenta Danilo Jelovac. U ime fakulteta studentima se obratila dekan prof. dr Marina Rakočević koja je studentima poželjela dobrodošlicu. Brucoši su upoznati sa aktuelnim nastavnim planom i programom za predstojeću studijsku godinu.

Takođe, dekan prof.dr Marina Rakočević je između ostalog i poručila studentima:

"Građevinarstvo je izazovano, pruža velike šanse i privilegije, ali istovremeno zahtijeva velike napore i brojna odricanja. Studije građevinarstva traže marljiv rad, kao i svakodnevno obavezno prisustvo predavanjima i vježbanjima. Pored građevinskih znanja, tehnika i veština, dragi naši studenti, založićemo se naročito da dobro razumijete da građevinska profesija zapravo znači i veliku odgovornost. Od vas očekujemo da vaš osnovni cilj bude znanje koje treba da stoji iza svake diplome. Znanje je faktor konkurentnosti i to је vaša prednost, a i vaša šansa. Stoga neka vaš glavni cilj bude sakupljanje znanja, a dobre ocjene će doći kao posledica toga."



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.